روح الله مهرجو استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

روح الله مهرجو استاد دانشگاه و  کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

این وبلاگ کاملا شخصی می باشد
mehrjoor.ir

بایگانی
آخرین نظرات

۹ مطلب در فروردين ۱۳۹۸ ثبت شده است

خبرگزاری آریا-جوانان نیاز به شغل، مسکن و آینده دارند و باید برای آن‌ها برنامه ریزی کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، در نشستی که با روح الله مهرجو کارشناس مسائل اجتماعی داشتیم به مناسبت روز جوان درباره جوانان و مسائل مربوط به آنان گفتگو کردیم که در زیر می خوانید:
سؤال: با توجه به فرا رسیدن روز جوان دوباره بحث جوانان ایران داغ می‌شود، امروز مهمترین دغدغه جوانان چیست؟
مهرجو: در ابتدا باید اعیاد شعبانیه و میلاد حضرت علی اکبر که به نام روز جوان به شایستگی نامگذاری شده است را به همه جوانان تبریک گفت. بدون تردید مهم‌ترین داشته ایران اسلامی جمعیت جوان است که بسیاری از کشورهای دنیا آروزی داشتن آن را دارند، چرا که با نیاز مبرم به نیروی کار تازه نفس و با انگیزه دارند. بنابراین بزرگ‌ترین موهبت ایران اسلامی همین نیروی جوان است و مقام معظم رهبری نیز در بیانیه گام دوم انقلاب مخاطب اصلی خود را جوانان قرار می‌دهند. بدون تردید اگر ما برنامه داشته باشیم حضور خیل عظیم جوانان فرصت و در غیر این صورت یک تهدید می‌شود. چرا که این جوانان نیاز به شغل، مسکن و آینده دارند و باید برای آن‌ها برنامه ریزی کرد. مسأله ‌ای که امروز مبتلابه جامعه است و شغل مهمترین دغدغه جوانان به  ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی است که پس از طی کردن تحصیلات عالیه در انتظار شغل بوده و می‌خواهند که با تشکیل خانواده وارد مرحله جدیدی از زندگی خود شوند.
سؤال: در همین جا مهم‌ترین مشکل همین سیستم آموزشی نیست که نمی‌تواند نیروی مورد نیاز جامعه را تأمین کند؟
مهرجو: تقریباً همه به این مسأله اذعان دارند که دانشگاه‌ها نمی‌تواند که نیروی مورد نیاز به ویژه در بخش صنعت را فراهم کند و اغلب فارغ التحصیلان دانشگاهی آمادگی ورود به بازار کار را ندارند و به آموزش‌های بیشتری نیاز دارند. تا کنون بیشتر دغدغه مسؤولان فراهم کردن محیط دانشگاهی بوده تا به هر نحو ممکن جوانان به تحصیلات عالیه برسند و این مطالبه جامعه پاسخ داده شود و چندان به بعد از آن توجهی نشد. در عمل جامعه به سمتی رفته که همه خواهان این هستند که فرزندانشان در سطوح عالی تحصیل کنند و به جایگاه والایی دست یابند، غافل از آنکه کشور بیش از هر چیزی به نیروی فنی و تکنسین نیاز دارد تا مهندس و مدیر و دکتر. همین مسأله باعث شده است که بگوییم ارتباط صنعت با دانشگاه قطع است و یا افراد با توجه به رشته تحصیلی خود مشغول به کار نیستند و گاهاً تناقض‌های عجیبی نیز دیده می‎شود.
سؤال: برای حل این معضل چه باید کرد؟
مهرجو: در درجه نخست باید فرهنگی در جامعه ایجاد شود که بر اساس واقعیت‌ها بنا شده باشد و همه دکتر و مهندس را تنها شغل با پرنسیب، ندانند. از سوی دیگر سیستم آموزشی باید بتواند استعدادهای کودکان را شناسایی و در نتیجه بر اساس آن دوره‌های تحصیلی را برنامه ریزی و برگزار کنند در غیر این صورت نیروی انسانی هرز می‌رود و به یک چالش در کشور بدل می‌شود. روزی همه به دنبال مهندس شدن بودند و امروز همه به دنبال دکتر شدن هستند تا بتوانند از موقعیت‌های شغلی آن استفاده کنند. ما به فرهنگ توسعه قبل از رسیدن به توسعه نیاز داریم تا بتوانیم از منابع خود به خوبی استفاده کنیم.
سؤال: برخی از جوانان از عدم اعتماد به خودشان در جامعه ناراحت هستند، به نظر شما این عدم اعتماد وجود دارد؟
مهرجو: بله تقریباً باید به آن‌ها حق بدهیم که اینگونه فکر کنند. سال‌ها مدیریت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها بر عهده جوانان قدیم بود. جوانانی که به آنان اعتماد شد اما آنان حاضر نشدند به جوانان امروزی اعتماد کنند. به همین دلیل مجلس اقداماتی از جمله منع به کارگیری بازنشستگان را تصویب کرد. اگر چه این اقدام با عجله انجام شد و می‌توان نقدهایی را بر آن وارد کرد، اما باعث شد که بالاخره یک چرخش نخبگان در جامعه محقق شود. این اتفاق خوبی بود.  
سؤال:  آیا به نظر شما تغییری در رویکرد نگاه به جوانان می‌بینید؟
مهرجو:باید گفت بله، انتصاب‌های مهمی از سوی مقام معظم رهبری صورت گرفت و ایشان به جوانان اعتماد کردند و آنان را درمناسب مهمی در دانشگاه‌ها نماز جمعه گماشتند و همین مسأله باعث شد که همه تصمیم‌گیران این مسأله را جدی بگیرند و امروز در حال انتصابات جوانان در پست‌های مختلف هستیم و کم کم این باور در حال ایجاد است که باید فرصت‌ها را به جوانان سپرد و از این ظرفیت بالا استفاده کرد چرا که تا آخر مدیران فعلی نمی‌توانند بر مسند مدیریت باقی بمانند.
سؤال: طراوات لازم در جامعه جوان وجود دارد؟
مهرجو: متأسفانه بنا به دلیل اقتصادی  و شغل نمی‌توانیم بگوییم که طراوت وجود دارد. نبود شغل مشکلات بسیاری را از جمله افزایش سن ازدواج و پدیده بی میلی جوانان به ازدواج و فرزند آوری ایجاد کرده است. بسیاری از جوانان حاضر نیستند که مسؤولیت ازدواج را بپذیرند و مهمترین دلیل آن را نبود امنیت شغلی عنوان می‌کند. در این میان سن بارداری بانوان نیز به شدت افزایش یافته است که ریسک بارداری را افزایش می‌دهد و چالش‌های دیگری از جمله ناباروری ایجاد می‌کند که هزینه‌های سنگینی را بر جامعه متحمل می‌کند و برای آینده نگرانی‌هایی را درباره میزان جمعیت ایجاد کرده است.  
سؤال: راهکاری که باید انجام داد چیست؟
مهرجو: در درجه اول همانطور که پیش‌تر اشاره شد باید مدارس و دانشگاه‌ها را با اهداف جامعه هماهنگ‌تر کرد و برنامه ریزی را به شکلی انجام دهند تا استعداد یابی به خوبی انجام شود. پس از آن با برنامه‌ریزی و برآوردهای لازم و بلند مدت نیازهای جامعه را شناسایی و تخصص‌های مختلف را تدوین کنند تا لازم نباشد فارغ التحصیلان دانشگاهی برای کسب مهارت مجبور به حضور در فنی و حرفه‌ای بگیرند.پس از این مسأله باید به امر مهم سرمایه گذاری پرداخت و در گوشه و کنار طرح‌عای مهمی در جذب سرمایه مطرح و پیاده کرد. به این طریق با ایجاد شغل سایر مشکلات را تا قدر قابل توجهی برطرف می‌کند و از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۹۸ ، ۱۶:۰۱
مجتبی مهرجو


شاید بتوان خلاصه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در یک جمله خلاصه کرد «رهایی کشور از پول نفت و وابستگی آن به مالیات برآمده از فعالیت‌های اقتصادی سالم». این جمله می‌تواند ما را در بودجه ریزی و سیاست‌گذاری کمک شایانی کند. از زمان کشف نخستین منابع نفتی در مسجد سلیمان توسط دارسی، تا کنون بودجه و درآمد کشور به پول نفت وابسته بوده است و زمانی که درآمدهای نفتی افزایش یافته، دولتمردان سرازپا نشناختند و زمانی هم قیمت آن کاهش یافت و یا تکانه‌هایی چون تحریم‌ها بر درآمد نفتی کشور سایه انداخت، برخود لرزیدند.
شاید در تمام طول این سال‌ها همگان می‌دانستند که باید وابستگی کشور به نفت را پایان داد و هرچه زودتر برای آن چاره‌ای کرد، اما هیچ‌وقت این انگاره درست ذهنی به مرحله عمل وارد نشد و مجلس و دولت نتوانست این اتفاق را ممکن کنند. بلاخره به زمانی رسیدیم که تحریم‌های نفتی به اوج خود رسید و کشور را از نظر درآمدی در مضیقه قرار داد و تلاشی بازهم نه چندان مناسب برای پایان دادن به وابستگی نفتی آغاز شد. در زمان تهیه بودجه سال ۹۸، دولتیان مدعی شدند که سهم نفت در بودجه ۲۷ درصد است و از عنوان رنگ باختن نفت در بودجه سخن به میان آمد. با این حال دولت وعده داد که پرداخت یارانه‌ها ادامه دارد. دولت مدعی شده است که که سهم نفت در بودجه با مالیات جایگزین شده است. اتفاقی که اگرچه خبر خوبی محسوب می‌شود اما نگرانی‌هایی نیز به دنبال دارد. نگرانی‌هایی از این دست که همچنان فرارهای مالیاتی در کشور سهمی بیش از بودجه عمرانی کشور دارند و با توجه به شرایط ویژه اقتصادی چه اتفاقی برای افرادی می‌افتد که یا نمی‌توانند و یا نمی‌خواهند از پرداخت مالیات فرار کند. به عبارت دیگر کسب و کارهای خُرد از جمله اصناف با مالیات چه در پیش رو دارند. واحدهای صنعتی کوچک باید برنامه ریزی برای محاسبه سود و درآمد خود داشته باشند تا از پس پرداخت مالیات برآیند. آیا در مجموع دولت موفق می‌شود که منابع جدید مالیاتی کشف کند و از فرارهای مالیاتی جلوگیری کند؟
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۹۸ ، ۰۸:۵۶
مجتبی مهرجو
آفتاب یزد گزارش می‌دهد
فضای مجازی کلید اصلی رونق تولید

صفحه یک - تاریخ: ۲۶-۰۱-۱۳۹۸, ۰۹:۰۱
آفتاب یزد- گروه اجتماعی: سال 98 که تنها یک ماه از شروع آن می‌گذرد بنا به سخنان مقام معظم رهبری سال رونق تولید نامگذاری شده است و همین امر میزان توجه سیاست‌ها‌ی داخلی به مسئله اشتغال و مشکلات اقتصادی را نشان می‌دهد، وقتی از رونق تولید حرف می‌زنیم ناخودآگاه به یاد استارت آپ‌ها‌یی می‌افتیم که این روزها به مدد فضای مجازی رشد قابل توجهی داشته‌اند. خیلی از جوانان با شناخت پتانسیل‌ها‌ی فضای مجازی از این راه کسب در آمد می‌کنند و خیلی از این کسب و کار‌ها‌ حتی به یک اپلیکیشن خاص نیز خلاصه نمی‌شود، با این حال هنوز هم آن طور که باید به ظرفیت‌ها‌ی فضای مجازی برای کسب در آمد و اشتغال توجه نمی‌شود!
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۸ ، ۱۳:۵۰
مجتبی مهرجو

/ گفت‌وگوی انصاف نیوز با یک کارشناس ارتباطات /

شرکت‌های اپراتور تلفن همراه وظیفه دارند در شرایط اضطراری از طریق  «اس ام اس سی بی» به کاربران خود اطلاع‌رسانی کنند، اما به گفته‌ی کاربران شرکت ایرانسل، این شرکت در میان پیام‌هایی که از طرف ستاد مدیریت بحران جهت حفظ نکات ایمنی در سیل و بارندگی ارسال می‌کند، پیام‌های تبلیغاتی هم برای مخاطبان خود می‌فرستد که این موضوع واکنش‌های زیادی از طرف کاربران به دنبال داشته است. روح الله مهرجو کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه‌ی اجتماعی بر این باور است که کار شرکت ایرانسل شبیه مسافرکشی با خودروی آمبولانس است، در صورتی که از این ماشین فقط باید در مواقع اضطراری استفاده کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۸ ، ۱۲:۲۲
مجتبی مهرجو


روزنامه ابتکار 

صنعت توریسم و نقش آن در تحقق شعار سال چیست؟
رونقِ تولید در سایه گردشگری 

جهان ورزش - تاریخ: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ 
زهرا داستانی
«رونق تولید» عنوانی از سوی رهبری است که سال 98 با آن نام‌گذاری شده است، عنوانی که همانند نام‌های چند سال گذشته جنبه اقتصادی دارد و مهم‌ترین موضوعی که سال 97 با آن به اتمام رسید از گرانی آجیل گرفته تا نایابی پیاز. در این میان اما تنزل ارزش پول ایران در سال گذشته بیشترین رونق را نصیب گردشگری ایران کرد تا آنجا که بانک جهانی ایران را در رده نخست ارزان‌ترین کشورها برای سفر قرار داد و این مهم موجب افزایش گردشگران ورودی به ایران شد. اما تاثیر چندانی از ورود ارز به داخل ایران به وسیله گردشگران در اقتصاد ایران دیده نشد. با این حال اما کارشناسان همچنان گردشگری را یکی از گزینه‌های رونق اقتصادی می‌دانند؛ صنعتی که با تولید و ارائه خدمات به گردشگران اشتغال‏زایی می‌کند و می‌تواند جایگزین صنعت نفتی ایران شود. 
سال 97 با خوشی‌ها و ناخوشی‌هایش به پایان رسید و سال جدید گرچه از ابتدا با روی ناخوشایندی برای ما پدیدار شد اما امیدها برای ادامه سالی بهتر و بدون دغدغه‌های سال گذشته همچنان باقی است. دغدغه‌هایی که سبب شد برای بار هشتم از ابتدای دهه 90 نام اقتصادی برای سال از سوی رهبری تعیین شود. رهبری در سخنان خود دلیل این نام‏گذاری را این‏گونه عنوان کردند: امسال مسئله «تولید» مطرح است. می‌خواهم مسئله تولید را به عنوان محور فعّالیّت قرار بدهم. تولید اگر چنانچه به راه بیفتد، هم می‌تواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم می‌تواند استغنای کشور از بیگانگان و دشمنان را تامین کند، هم می‌تواند مشکل اشتغال را برطرف کند، هم حتّی می‌تواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند. لذا تولید به نظر من مسئله محوری امسال است؛ لذا من شعار را امسال این قرار دادم: «رونق تولید». حال شاید اصلی‌ترین سوال این باشد که این شعار چگونه محقق خواهد شد و آیا گردشگری می‌تواند سهمی از آن داشته باشد؟ 
روح الله مهرجو، مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با «ابتکار» به این سوالات پاسخ داده است. او گفت: بدون تردید تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌تواند مشکلات اقتصادی را حل کرده و در راستای تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی نقشی مهم ایفا کند. وی با اشاره به اینکه در این میان نباید از یاد برد که اقتصاد امروز با اقتصاد دوران انقلاب صنعتی تفاوت‌هایی شگرف دارد، افزود: اگر در دوران فئودالیزم اساس اقتصاد بر اساس کشاورزی بنا شد و پس از آن در انقلاب صنعتی، تولید کالاها معیار توسعه‏یافتگی قرار گرفت، امروز در عصری هستیم که این تعاریف تغییر کرده است و بخش‌هایی دیگری را نیز شامل می‌شود. 
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: اگرچه امروز کشاورزی همچنان در امور اقتصادی به‏ویژه در تامین غذای بشر حائز اهمیت است، اما محور نیست و حتی اگرچه امروز تولید و صنعت همچنان از اهمیت ویژه‌ای در اقتصادهای پیشرو برخوردار است اما صرفاً محور توسعه نیست. مهرجو ادامه داد: این روزها آیتم‌های دیگری نیز به مقوله‌های تاثیر‌گذار در توسعه افزوده شده است که یکی از آنان گردشگری است. وی گفت: اتفاقی که به دلیل اهمیت شگرف آن از عنوان صنعت برایش استفاده می‌شود و بسیاری از کشورها اقتصادی پویا بر اساس آن پایه کردند و امروز در جهان در حوزه اقتصادی سرآمد شدند.
این کارشناس حوزه ارتباطات و علوم اجتماعی با تاکید بر اینکه تجربه کشورهای دیگر نشان داده است که این صنعت در هر نقطه‌ای می‌تواند پیاده شود گفت: حتی کشورهایی که هیچ جاذبه تاریخی و یا طبیعی ندارند می‌توانند با خلق جاذبه‌ها و رویدادها به یک مرکز گردشگری بدل شوند. مهرجو تاکید کرد: اما متاسفانه هنوز صنعت گردشگری با وجود آنکه در ایران ظرفیت بسیار بالایی دارد به رونقی که باید نرسیده است. 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ فروردين ۹۸ ، ۱۳:۵۱
مجتبی مهرجو
روح الله مهرجو ‪-‬ بدون تردید فضای مجازی ابزاری قدرتمند برای مردم در راه مطالبه گری و برای مسئولان برای انعکاس گزارش عملکرد خود است. البته در این میان می‌توان از این فضای فوق العاده و استثنایی که شاید روزگای در رویاهای آدمی نیز جای نمی‌گرفت، سوء استفاده نیز کرد که برخی از آن در راستای شایعه‌سازی و پیشبرد اهداف نه چندان سالم خود سوء استفاده کنند. اما بدون تردید می‌توان با اعمال فرهنگی سازی و قوانینی کارا از میزان ابعاد منفی فضای مجازی کاست.
به طور مثال اگر نقش فضای مجازی را در حادثه سیل استان‌های گلستان و لرستان بررسی کنیم می‌توانیم به ابعاد مختلف این معجزه قرن 21 بیشتر پی ببریم. انتشار اخبار بلافاصله پس از بروز حادثه به مسئولان فرصت نداد که در خدمات رسانی تعلل کند و اگر مسئولی چون استاندار گلستان واکنش مناسبی نتوانست نشان دهد بلافاصله و زیر فشار افکار عمومی که به لطف فضای مجازی محقق شده است، مقامات عالی رتبه دولت وی را عزل کردند. این اتفاق در نقاط دیگر کشور نیز برای برخی از شهرداران رخ داد. همین مساله و انعکاس گسترده آن در سطح کشور سایر استانداران و مسئولان در استان‌ها را وادار کرد که از موضع انفعالی خارج شوند و به سرعت نسبت به مدیریت بحران و جلوگیری از بروز حوادث اقدام کنند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ فروردين ۹۸ ، ۱۰:۰۶
مجتبی مهرجو
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ فروردين ۹۸ ، ۲۲:۱۱
مجتبی مهرجو

مجله مهر - روح‌الله مهرجو *: نامگذاری مجدد سال توسط مقام معظم رهبری با ماهیت اقتصادی بار دیگر اهمیت تولید داخل و رهایی از وابستگی به نفت را متذکر شد. بدون تردید اگر امروز توانسته بودیم که از وابستگی به نفت رهایی یافته و با توسعه و ارتقا تولید داخل بازارهای داخلی و خارجی را به خود متکی کنیم، تحریم‌های اقتصادی برای غربی‌ها به یک مستمسک فشار تبدیل نمی‌شد. به همین دلیل است که در علم اقتصاد از منابع نفتی به عنوان منابع «نفرین شده» یاد می‌کنند به طوری که با تعمق در این عنوان به خوبی درخواهیم یافت که نباید اجازه دهیم اقتصاد و درآمد کشور به منابع زیر زمینی وابسته شود. از همین روست که سال‌هاست مقام معظم رهبری در آغاز هر سال این مسأله مهم را متذکر می‌شوند. اما متأسفانه دولت‌ها و مجلس هنوز نتوانستند برنامه مدون و دقیقی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از کالای ایرانی و در نتیجه رونق تولید ارائه دهند. متأسفانه دولت‌ها و مجلس هنوز نتوانستند برنامه مدون و دقیقی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از کالای ایرانی و در نتیجه رونق تولید ارائه دهند.

بدون تردید تصمیم گیران و تصمیم سازان در دولت و مجلس باید برنامه‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی تدوین کنند تا آنان بتوانند از پس رقابت با کالاهای خارجی برآمده و در نهایت همراهی مردم را نیز به دست آورند. متأسفانه هنوز بخش عمده‌ای از اقتصاد کشور ما دولتی است و تجربه به خوبی به ما نشان داده که دولت تاجر و یا صنعت‌گر خوبی نیست و باید این وظیفه مهم را بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار کند.

اگرچه تا کنون زمان زیادی برای پایه ریزی یک اقتصاد متکی به تولید ناخالص داخلی و بدون نفت را از دست دادیم اما اگر امروز این کار را آغاز کنیم بهتر از فردا است. ولی مشکل ما این است که هنوز عزم جدی در دولت و مجلس برای رهایی از منابع نفتی دیده نمی‌شود. تدوین قوانین لازم و هدایت منابع حاصل از فروش نفت برای ایجاد زیرساخت‌ها در کشور و ترغیب برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی باید در دستور کار مجلس قرار گیرد و دولت باید نقش خود را در حوزه اقتصادی به محدوده نظارت صرف تقلیل دهد و مردم را برای مشارکت بیشتر در امور اقتصادی ترغیب نماید. این نکته را نباید فراموش کرد که رونق تولید تنها با همت بخش خصوصی ممکن است بنابراین باید تلاش کرد که بخش خصوصی داخلی و خارجی ترغیب به تولید ثروت و اشتغالزایی در داخل کشور شوند. اهمیت سرمایه گذاری خارجی علاوه بر مباحث اقتصادی، به مسائل سیاست بین‌المللی نیز باز می‌گردد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ فروردين ۹۸ ، ۲۲:۱۲
مجتبی مهرجو
خبرگزاری آریا - برای رونق تولید و تحقق شعار سال باید شرایط لازم در راستای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم شود.
روح‌الله مهرجو در گفت‌و‌گو با آریا با بیان اینکه نامگذاری مجدد سال توسط مقام معظم رهبری با ماهیت اقتصادی بار دیگر اهمیت تولید داخل و رهایی از وابستگی به نفت را متذکر شد اظهار کرد: امروز اگر توانسته بودیم که از وابستگی به نفت رهایی یافته و با توسعه و ارتقا تولید داخل بازارهای داخلی و خارجی را به خود متکی کنیم، تحریم‌های اقتصادی برای غربی‌ها به یک مستمسک فشار تبدیل نمی‌شد.
وی با بیان اینکه در علم اقتصاد از منابع نفتی به عنوان منابع «نفرین شده» یاد می‌کنند افزود: تعمق در این عنوان به خوبی نشان می‌دهد که نباید اجازه دهیم اقتصاد و درآمد کشور به منابع زیر زمینی وابسته شود.
این کارشناس با اشاره به اینکه سال‌هاست مقام معظم رهبری در آغاز هر سال این مسأله مهم را متذکر می‌شوند تصریح کرد: متأسفانه دولت‌ها و مجلس هنوز نتوانستند برنامه مدون و دقیقی برای تحقق اقتصادی مقاومتی، حمایت از کالای ایرانی و در نتیجه رونق تولید ارائه دهند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ فروردين ۹۸ ، ۰۸:۲۷
مجتبی مهرجو