روح الله مهرجو استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

روح الله مهرجو استاد دانشگاه و  کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

این وبلاگ کاملا شخصی می باشد
mehrjoor.ir

بایگانی
آخرین نظرات

۲۶ مطلب در خرداد ۱۳۹۵ ثبت شده است


بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ والتّنَبیهَ وباعِدْنی فیهِ من السّفاهة والتّمْویهِ واجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ.

خدایا روزى کن مرا در آنروز هوش وخودآگاهى را ودور بدار در آن روز از نادانى وگمراهى وقرار بده مرا بهره وفایده از هر چیزى که فرود آوردى در آن به بخشش خودت اى بخشنده ترین بخشندگان.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۰ خرداد ۹۵ ، ۰۱:۰۰
مجتبی مهرجو


بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ قَرّبْنی فیهِ الى مَرْضاتِکَ وجَنّبْنی فیهِ من سَخَطِکَ ونَقماتِکَ ووفّقْنی فیهِ لقراءةِ آیاتِکَ برحْمَتِکَ یا أرْحَمَ الرّاحِمین.

خدایا نزدیک کن مرا در این ماه به سوى خوشنودیت وبرکنارم دار در آن از خشم وانتقامت وتوفیق ده مرا در آن براى خواندن آیات قرآن به رحمت خودت اى مهربانترین مهربانان.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۹ خرداد ۹۵ ، ۰۱:۰۰
مجتبی مهرجو

بسم الله

توصیه های سلامتی در ماه رمضان
برنامه غذایی ما در ماه مبارک رمضان نباید نسبت به قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد. همچنین باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن طبیعی تأثیر زیادی نداشته باشد. با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز ، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی و دیر هضم می شوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش می مانند، در حالیکه غذاهای زود هضم فقط 3 تا 4 ساعت در معده باقی می مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد.
غذاهای دیر هضم عبارتند از : حبوبات و غلات مثل جو ، گندم ، جو دوسر ، لوبیا ، عدس ، آرد سبوس دار ،‌ برنج با پوست و غیره ( که کربوهیدرات های پیچیده نامیده می شوند ) .
غذاهای زود هضم عبارتند از : غذاهایی که حاوی قند ، آرد سفید و غیره هستند ( که به این گروه کربوهیدرات های تصفیه شده گفته می شود ).
غذاهای حاوی فیبر غذایی عبارتند از : غذاهای حاوی سبوس ، گندم سبوس دار ، غلات و حبوبات ، انواع سبزی ها مانند لوبیای سبز ، نخود ، ‌ذرت ،‌ اسفناج ، برگ چغندر ، میوه های با پوست ، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجیر ،‌ آلو خشک ، بادام و غیره .
غذاهای مصرفی باید در حالت تعادل با یکدیگر باشند و از همه گروه های غذایی مثل میوه، سبزیجات ،‌گوشت و مرغ و ماهی ، نان و غلات و گروه شیر و لبنیات باید در برنامه غذایی ما وجود داشته باشد .
غذاهای سرخ شده باید به مقدار کم مصرف شوند، زیرا باعث عدم هضم ، سوزش سردل و اختلال در وزن مناسب می شوند .
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو

بسم الله

دعای امام سجاد (ع) هنگام حلول ماه رمضان
به نام خداوند بخشنده مهربان. سپاس خدایی را سزاست که ما را برای سپاسگزاری خود راهنمایی نمود و از سپاسگزاران قرار داد تا برای احسان و نیکی‌اش از شکرگزاران باشیم و ما را بر آن سپاسگزاری پاداش نیکوکاران دهد، و سپاس خدایی را سزاست که دین خود را به ما عطا نمود و ما را جزو ملت ‏خویش (اسلام) اختصاص داد، و در راه‌های احسان و نیکی‌اش رهنمون کرد، تا به وسیله نعمتش در آن راه‌ها رفته و به رضا و خوشنودی‌اش دست‏یابیم، سپاسی که آن را از ما بپذیرد و به وسیله آن از ما خشنود گردد.
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو

بسم الله

یواش یواش ندای الهی یَـأَ ایُّهَا الَّذِینَ امَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ به گوش خواهد رسید، مناجات عاشقانه مولای متقیان در مسجد کوفه شنیده خواهد شد، یواش یواش صدای گریه ی یتیمان کوفه در فراغ و دوری پدر به گوش خواهد رسید، یواش یواش میهمانی خدا آغاز خواهد شد، شب قدر فرا خواهد رسید و انشاالله امضای مقدرات خواسته و نا خواسته شما در احیای نیمه شعبان فوق رقبتتان به امضای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خواهد رسید.

یادتون هست دعا کردیم خدایا امسال را سال ظهور قرار بده!

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو

بسم الله
خبرگزاری فارس: ثمره نهایی روزه در کلام آقامجتبی تهرانی/ مراقبت کن تا به «مقام رضا» برسی

مرحوم آقامجتبی تهرانی معتقد بود روزه ۲ اثر دارد؛ یکی اثر ظاهری که همان کم خوردن است و دومی که ما به آن «صومِ صمت» می‌گوییم، اگر جلوی زبانت را بگیری و مراعات زبانی داشته باشی، موجب می‌شود حکمت پیدا کنی و این همان مقام رضا است.

 آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی از اساتید فقید اخلاق در یکی از سخنرانی‌های خود در نخستین روز ماه مبارک رمضان نکات جالبی را بیان کرد که در ادامه بازنشر می‌شود:

 

در مناجات‌هایی که از ائمه اطهار(علیهم السلام) نقل شده است، دو مناجات را دیده‌ام که همه ائمه(علیهم السلام) آن را می‌خواندند؛ یکی مناجات شعبانیه است که در مفاتیح هست، یکی هم مناجاتی است که با این جملات شروع می‌شود: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ نِدَائِی إِذَا نَادَیْتُکَ وَ اسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ وَ أَقْبِلْ عَلَیَّ إِذَا نَاجَیْتُکَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَیْکَ وَ وَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَ...»؛  مرحوم مجلسی در بحارالأنوار نقل می‌کند که این مناجات از علی(علیه السلام) است و همه ائمه هم آن را می‌خواندند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو

بسم الله

مقام معظم رهبری درباره بهره برداری از ماه مبارک رمضان می فرمایند: «در ماه رمضان در حد توان خودمان باید مراقبت کنیم، رفتار خودمان را تصحیح کنیم... این تصحیح در چه جهتى باشد؟ در جهت تقوا. خداوند در آیه  شریفه روزه می فرماید: «لعلکم تتقون»؛ روزه براى تقواست ......... غالبا وقتى گفته می شود تقوا، پرهیزگارى، ذهن انسان می رود به رعایت ظواهر شرع و محرمات و واجباتى که دم دست ماست ..... البته این ها مهم است، همه  اش مهم است؛ لیکن تقوا ابعاد دیگرى هم دارد که غالبا ما از این ها غفلت می کنیم. در دعاى شریف مکارم الاخلاق یک فقره  اى در توضیح این ابعاد دیگر هست ..... از خداى متعال درخواست می کند که پروردگارا! مرا با زیور صالحان زیور بده و با لباس پرهیزگاران ملبس کن.

خوب، این لباس پرهیزگاران چیست؟ آن وقت این شرح جالب است: «فى بسط العدل»؛ لباس پرهیزگاران در گستردن عدالت، «و کظم الغیظ» در فرو بردن خشم، «و اطفاء النائرة» در فرو نشاندن آتش، آتش هایى که بین افراد جامعه برمى  افروزند. این ها تقواست. «و ضم اهل الفرقة»؛ افرادى که از شمایند، اما جدا شدند، سعى کنید این ها را گرد بیاورید. این جزو موارد تقواست........ «و اصلاح ذات البین»؛ به جاى آتش  افروزى، خبرچینى، این را به جان آن انداختن، آن را در پوستین این انداختن، اصلاح ذات  البین کنند؛ بین برادران مؤمن، برادران مسلمان، ایجاد ائتلاف کنند؛ این ها تقواست.»
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو

بسم الله

تغذیه غلط در ماه رمضان و عوارض آن
برنامه ریزی برای یک تغذیه صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا هم بتوان با جلوگیری از پرخوری و آشفته خوری، اصل پرهیز را رعایت کرد و هم با تقسیم انرژی و کالری مورد نیاز از زیان های کمبود غذایی در امان بود. این مساله به خصوص در مورد نوجوانان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
دستگاه گوارش هر فردی در مدت 11 ماه سال از مواد غذایی مختلف انباشته می شود. این دستگاه هم مانند هر عضو دیگری نیاز به استراحت دارد، همان گونه که شب، زمان استراحت جهت رفع خستگی و تجدید قوا در بدن می باشد و عدم استراحت مناسب باعث فرسودگی و ناتوانی جسم و روان و به دنبال آن بروز بیماری های مختلف خواهد شد.
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو


بیندیشند و در فکر رفع محرومیت ها و جبران ضعف های آنان نیز باشند.

1 رمضان نزول کتاب آسمانی صُحف بر ابراهیم خلیل الله(ع)

3 رمضان نزول کتاب آسمانی انجیل بر حضرت عیسی(ع)

4 رمضان هلاکت زیاد بن ابی

5 رمضان میلاد مسعود امام جواد(ع)

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو

کــاش در ایــن رمــضـان لایــق  دیـــدار شـــوم


ســـحــری بــا نـظر لـطـف  تــو بــیـد ار شـــوم


کـاش  منــّت بگــذاری بــه ســرم مــهدی جـــان


تــا کــه همـسـفــره تــو لحـــظه افــطار شـــوم


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۵ ، ۱۱:۲۰
مجتبی مهرجو