روح الله مهرجو استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

روح الله مهرجو استاد دانشگاه و  کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

این وبلاگ کاملا شخصی می باشد
mehrjoor.ir

بایگانی
آخرین نظرات

ستون هر سازمان و موسسه روابط عمومی است

شنبه, ۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۳۴ ق.ظ
ستون هر سازمان و موسسه روابط عمومی است

روح الله مهرجو کارشناس ارشد ارتباطات و پژوهشگر حوزه علوم انسانی به خبرنگار نوآوران گفت :موضوع روابط عمومی ایران مسائل مختلفی وجود دارد،که مهمترین آن که باعث شده روابط عمومی ها در جایگاه مورد انتظار خود قرار نداشته باشند، نگرش مدیریت کلان سازمان ها و موسسات که باید تغییر کند در واقع با نگاهی که به روابط عمومی در کشور حاکم است نمی توانیم به خوبی سازمانها را مدیریت کنیم.

نوآوران آنلاین- وی همچنین گفت : واحد روابط عمومی حوزه خاصی است که نیازمند نگاه متفاوت است که باید تقویت شود، در واقع گسترش ابزارهای ارتباطی، توسعه فراگیر شبکه های اجتماعی در جوامع این نکته را به ما یاد آوری می کند که حوزه روابط عمومی صرفاً یک فرایند اجرایی نیست، بلکه رسالت مهم و تاثیر گذاری است که باید مور توجه قرار داده شود. باید نگاه بلندمدت به فعالیت های ارتباطی سازمان داشته باشیم و به سه موضوع مهم برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی توجه ویژه شود. در واقع واحد روابط عمومی در سازمانها ابتدا در مورد برنامه ریزی اهداف وسپس اجرا و ارزیابی عملکردها نقش خود را ایفا می کنند.

این کارشناس ارتباطات گفت  حقوق مدیران و کارشناسان روابط عمومی برخلاف بسیاری از مشاغل بسیار پائین و غیرقابل باور است و حتی گاهی مسائل اداری زمینه ای را فراهم می کند تا کارمندی که به روابط عمومی منتقل می شود، دو طبقه از شغل خود

نزول کند
وی تاکید کرد: کسانی که در حرفه روابط عمومی مشغول کار هستند، زودتر از دیگران فرسوده می شوند و معمولا در معرض تصمیم گیری های سریع قرار دارند و از طرف دیگر شغل این افراد نیازمند حرفه های تخصصی است و دست اندرکاران روابط عمومی ها باید از تخصص های مختلف مانند علوم سیاسی، روان شناسی، جامعه شناسی، ارتباطات و روزنامه نگاری بهره مند باشند.
مهرجو افزود: بسیاری از مشاغل مربوط به روابط عمومی برگرفته از حوزه روزنامه نگاری، خبرنگاری و عکاسی است و حتی برخی از این افراد به عنوان مسئول سایت و عهده دار برگزاری آیین ها هستند.
وی همچنین گفت: کسی که در روابط عمومی فعالیت می کند، باید از هوش بالا و قدرت ارتباطی زیاد برخوردار باشد و چنین کسی باید از نظر جسمی و روحی فراتر از حالت عادی باشد.
مهرجو با بیان مشکلات شغلی مدیران روابط عمومی گفت: زیان آور بودن و سختی های این شغل در فشار کاری (استرس) و بیماری این افراد تاثیرگذار است.
وی شغلی را سخت دانست که باعث تنش بیش از حد معمول باشد و در ادامه گفت: در سطح بین المللی همواره روابط عمومی به عنوان یکی از شغل های زیان آور و سخت مطرح است که به عنوان نمونه می توان به نتایج تحقیقات مجله لایف و موسسه کاریر کاست اشاره کرد.
وی  افزود: موسسه کاریر کاست۱۰ شغل را به عنوان سخت ترین مشاغل معرفی کرده که خلبانی، پلیس ، مدیر اجرایی، هواشناسی، روزنامه نگاری، خبرنگاری و مدیر برنامه ریزی از جمله این مشاغل است و مورد اخیر یکی از کارهای روابط عمومی محسوب می شود.
مهرجو افزود : کارهای روابط عمومی معمولا جزو کارهای خبرنگاری است و شامل تهیه خبر و گزارش یا تهیه عکس و گزارش از مراسم مختلف است.
مهرجو در ادامه گفت: عوامل ایجاد فشار کاری (استرس) در روابط عمومی را می توان به دو بخش ثابت و متغیر تقسیم کرد که عوامل ثابتی است و به ماهیت روابط عمومی نیز ارتباط دارد، شامل لزوم تصمیم گیری های سریع و پیچیده، نیاز به تجربه، انتظار از روابط عمومی، فقدان اختیار و عمل لازم است.
مهرجو اضافه کرد : از عوامل متغیر و موقت می توان به نبودن روابط عمومی در جایگاه واقعی خود اشاره کرد در حالی که مخاطبان انتظار واقعی از روابط عمومی دارند و همین مساله باعث ایجاد اضطراب و فشار بر مدیران و کارکنان روابط عمومی ها می شود.

این کارشناس ارتباطات در پایان افزود : روزی که شاهد ارتقاء جایگاه روابط عمومی در کشوربه عنوان مهمترین بخش شناسایی، پیش بینی مسائل و شکل بخشیدن به رویدادها و آینده باشیم و یشرفت های بعدی میسر خواهد شد. اگر مدیران سازمانی می خواهند هنر مردم داری را تحقق بخشند، لازمه آن به کارگیری مدیران روابط عمومی کاردان، متخصص، بااخلاق و هنرمند در برقراری ارتباط با مخاطبان است.به هر حال جوامع امروزی اینک در حال گذار به جامعه اطلاعاتی آینده هستند، جامعه ای که در فناوری های اطلاعات و ارتباطات تمامی ابعاد زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. جامعه ما نیز ناگزیر از این روند خواهد بود و خواه ناخواه به این سمت و سو کشیده خواهد شد. در همین راستا دولت و مسئولان نظام ضمن آنکه باید دغدغه های رهبری معظم انقلاب را درخصوص روابط عمومی های دستگاه خود جدی تلقی نمایند، چاره ای باقی نمی ماند که با اندیشیدن و تدابیر لازم، تلاش مضاعف نمایند تا با لحاظ کردن تغییرات ضروری، روابط عمومی های سنتی را به سوی روابط عمومی های دیجیتال سوق داده و آماده سازند و این امر مهم محقق نخواهد شد مگر با ایفای نقش مدیران که فناوری جدید را درک کنند و آگاهی مناسب از آن داشته باشند

http://www.noavaranonline.ir/fa/news/151005/%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%86-%D9%87%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%85%D9%88%D8%B3%D8%B3%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">