روح الله مهرجو استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

روح الله مهرجو استاد دانشگاه و  کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

این وبلاگ کاملا شخصی می باشد
mehrjoor.ir

بایگانی
آخرین نظرات

گرایش پژوهشگری علوم اجتماعی

شنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۵ ق.ظ

در حال حاضر پژوهش‌های اجتماعی رواج و گسترش پیدا کرده است و نه تنها بخش‌های دولتی موظف به انجام تحقیقات اجتماعی هستند بلکه بخش‌های خصوصی نیز به تحقیقات اجتماعی روی آورده‌اند. به همین دلیل به جرأت می‌توان گفت که امروزه یک دانشجوی باسواد این گرایش که دارای مهارت پژوهشی باشد، هرگز مشکل اشتغال نخواهد داشت.
فارغ‌التحصیل این رشته با توجه به بینش و دانش اجتماعی که در طول تحصیل کسب می‌کند و همچنین توانایی‌هایی که در خصوص امر پژوهش و تحقیق بدست می‌آورد، می‌تواند تقریباً در همه ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی فعالیت کند.
از جمله نهاد ریاست جمهوری، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، مرکز آمار ایران، سازمان تأمین اجتماعی، وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت کشور، نیروی انتظامی، صدا‌و‌سیما، شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها، سازمان زندان‌ها و بسیاری سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و غیر دولتی.
زمینه فعالیت دیگری که برای فارغ‌التحصیل این رشته وجود دارد اینست که می‌تواند به صورت خصوصی و گروهی به امر پژوهش و تحقیق بپردارد و با توجه به نیاز مبرم کشور و افزایش طرح‌های پژوهشی و تحقیقی در همه زمینه‌ها، فرصت‌های شغلی فارغ‌التحصیلان این رشته بسیار زیاد شده است.

-
گرایش برنامه‌ریزی اجتماعی
فارغ‌التحصیلان این گرایش دیدگاه‌های خوبی در زمینه مسائل شهری و روستایی، حمل‌و‌نقل، برنامه‌ریزی اجتماعی- اقتصادی با بعد اجتماعی پیدا می‌کنند و می‌توانند در سه بخش دولتی، عمومی و خصوصی فعالیت نمایند. که در بخش دولتی در سازمان‌های برنامه‌و‌بودجه، وزارت کشور، فرمانداری‌ها و در اکثر اداره‌های دولتی می‌توانند مشغول به کار شوند و در سایر بخش‌های عمومی شهرداری‌ها، مؤسسه‌های مختلفی از قبیل بنیاد شهید، کمیته امداد امام خمینی ره، سازمان بهزیستی و مؤسسه‌های رفاهی مکانهای مناسبی برای اشتغال هستند. فارغ‌التحصیلان می‌توانند به صورت کارشناسان مستقل تحقیقات شهری، روستایی و منطقه ای نیز فعالیت کنند.

-
گرایش تعاون و رفاه اجتماعی
فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در شاخه‌ها و واحد‌های مختلف وزارتخانه تعاون کار کنند. همچنین می‌توانند در تعاونی‌های شرکت‌ها و وزارتخانه‌های مختلف اعم از تعاونی‌های تولیدی، مصرف و مسکن به عنوان مدیر و برنامه‌ریز مشغول به کار شوند. با این که فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در بسیاری از وزارتخانه‌ها و شرکت‌های خصوصی و دولتی مفید باشند.

-
گرایش مردم‌شناسی
مردم‌شناسی زیر‌بنای بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی است و این به معنای آن است که زمینه‌های شغلی
متنوعی برای فارغ‌التحصیلان این گرایش وجود دارد و اکثر وزارتخانه‌ها به فارغ‌التحصیلان آن نیازمند‌ند. زیرا باید بخش تحقیقات مردم‌شناسی بسیار گسترده‌ای داشته باشند. البته برخی از وزارتخانه‌ها مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، وزارت کشور و وزارت نیرو در حال حاضر نیز دارای چنین بخشی هستند و فارغ‌التحصیلان این رشته را جذب می‌کنند. همچنین فارغ‌التحصیلان این رشته می‌تواند به مطالعه و تحقیق آزاد روی آورده و نتیجه تحقیقات خویش را به صورت کتاب منتشر سازد. چون امروزه کتبی که در زمینه مردم‌شناسی چاپ می‌شود، بازار بسیار خوبی دارد.

روح الله مهرجو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">