روح الله مهرجو استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

روح الله مهرجو استاد دانشگاه و  کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی

این وبلاگ کاملا شخصی می باشد
mehrjoor.ir

بایگانی
آخرین نظرات

خرید و فروش و نقل و انتقال فیش سپرده گزاری

سه شنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۴، ۰۹:۰۸ ق.ظ

همانطوریکه در پست های قبلی نوشتم برای اعزام به سفر عمره مفرده باید در یکی از بانکهای ملی یا ملت سپرده گزاری کرده باشید یا از سهمیه زوجهای جوان یا سهمیه نهادها و ارگانها استفاده کنید .

اما یکی از راههای دیگر اعزام به عمره مفرده این است که از دارندگان فیش سپرده گزاری عمره، فیش ها را بخرید و به نام خود منتقل کنید .

برای نقل و انتقال و خرید و فروش فقط باید به دفاتر کارگزاری مجاز سازمان حج و زیارت مراجعه کنید . 

در نقل و انتقال فیش های عمره به این نکات دقت کنید:

۱- اگر انتقال دهنده و انتقال گیرنده هر نوع نسبت فامیلی داشته باشند باید مستنداتی را برای اثبات نسبت فامیلی ارایه کنند . مثلا اگر مادر فیش خود را به فرزند خود انتقال دهد اصل و کپی صفحه اول و دوم شناسنامه مادر و اصل وکپی صفحه اول شناسنامه فرزند برای اثبات نسبت فامیلی کفایت میکند اما مثلا اگر دایی قصد داشته باشد فیش خود را به خواهر زاده انتقال دهد باید اصل و کپی صفحه اول شناسنامه دایی و اصل و کپی صفحه اول و دوم شناسنامه مادر انتقال گیرنده (که خواهر انتقال دهنده است) و اصل و کپی صفحه اول انتقال گیرنده (خواهر زاده انتقال دهنده) را ارایه کنید. و به همین صورت سایر نسبت های فامیلی میتوانند فیشهای خود را به یکدیگر منتقل کنند. ارایه اصل و کپی کارت ملی طرفین و اصل و کپی فیش سپرده گزاری الزامی است.

۲-اگر انتقال دهنده و انتقال گیرنده هیچ نسبتی باهم نداشته باشند باید به دفاتر زیارتی اعلام کنند نسبتی باهم ندارند تا دفاتر از منوی موارد خاص نسبت به انتقال فیش ها اقدام کنند.

۳- خرید و فروش فیش عمره قیمت ثابتی ندارد و کاملا به نظر طرفین و عرف بازار بستگی دارد .

۴- معمولا قیمت فیشی که شما میخرید شامل سه قسمت است . اصل مبلغ سپرده گزاری شده(۸۰۰ هزار تومان یا فیشهای قدیمی ۵۰۰ هزار تومان)باضافه سود تعلق گرفته به مبلغ سپرده گزاری باضافه مبلغ مورد درخواست انتقال دهنده. میزان سود تعلق گرفته از بانک عامل سپرده گزاری(ملت یا ملی) قابل استعلام است. فرمول محاسبه قیمت فیش عمره جهت خرید و فروش:

اصل مبلغ سپرده+سود بانک+مبلغ مورد نظر فروشنده برای فروش=قیمت نهایی فیش

***معمولا فروشندگان فیش علاوه بر مبلغ اصل و سود فیش، مبلغی بین یک میلیون تا یک میلیون پانصد هزارتومان را بسته به انصاف خود درخواست می کنند . (زمستان ۹۳)

۵- هنگام خرید فیش دقت کنید اصل مبلغ سپرده یا سود متعلقه قبلا توسط صاحب فیش برداشت نشده باشد . فرمول بالا را در توافقات خود در نظر بگیرید و به فروشنده بگویید . تا اگر قبلا سود سپرده برداشت شده است ضرر نکنید.

۶- تاکید میکنم فقط به دفاتر زیارتی مجاز شهر خود مراجعه کنید . لیست دفاتر زیارتی مجاز را از اینجا مشاهده کنید.

۷-دفاتر زیارتی مدارک شما را دریافت کرده و پس از ثبت درخواست شما در سامانه مربوط به نقل و انتقال و تایید سازمان حج و زیارت، معرفینامه ای را به بانک صادر میکنند. فروشنده و خریدار هردو باید در دفتر زیارتی و در بانک شخصا حضور داشته باشند.

۸- برای فیش هایی که صاحبان آن فوت نموده، ارایه برگه انحصار  وراثت و وکالتنامه الزامی است. در برگه انحصار وراثت باید شماره فیش و نام بانک و مبلغ فیش ثبت شده باشد.

۹-اگر کسی دارای فیش سپرده گزاری عمره باشد نمیتواند مجددا اقدام به خرید فیش نماید مگر اینکه فیش خود را به شخص دیگری منتقل کند و بعد اقدام به خرید نماید. این حالت بیشتر در مواقعی بوجود می آید که شخصی دارای فیش با اولویت اعلام نشده(مثلا بالای ۵۰۰) باشد و بخواهد زودتر عازم سرزمین وحی شود.

۱۰-دفاتر زیارتی برای نقل و انتقال فیش عمره از هریک از طرفین مبلغ ۱۰ هزار تومان (جمعا ۲۰ هزار تومان)دریافت میکنند. 


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۱۷
مجتبی مهرجو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">